Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Problémem ani tak není, že český zemědělec dotace nedostává, ale to, že například polští zemědělci a výrobci potravin jsou polskou vládou dotováni, respektive export jejich komodit je dotován, a proto mají výrazně levnější produkty. Obchodník pak nakupuje hlavně podle ceny, a to se přenáší i na zákazníka. :-)

1 1
možnosti
IF

Obchodník nakupuje hlavně podle ceny, ale proto, že ho do toho tlačí zákazníci, kteří dávají přednost levným šuntům. Jenže to je začarovaný kruh. Levným šuntům dávají přednost kvůli vysokým daním z kterých se pak dotují ty levné šunty (plus milion dalších zbytečností). Ta zásadní systémová chyba je ve státních zásazích.

1 1
možnosti
IF

Odpověď je jednoduchá: DOTACE ;-€

.

"Stát nemůže nalít do ekonomiky nic, co by tam už nebylo. Umí jen sebrat z jedné části ekonomiky a vložit do druhé. Státní pomoc je jako dávat sám sobě krevní transfuzi z levé ruky do pravé a rozlít přitom polovinu krve na podlahu..."

Peter Schiff

4 1
možnosti
ZK

Z87d49e41n59a 83K11o44č15í

9. 3. 2013 13:55

Dotace jsou mor, který pokřivil cenotvorbu i volnou soutěž !!!!!!

2 2
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 509x
Pampeliška jméno mé. Ostatní rostliny mě vyzvaly abych vstoupila k vám, pochopila vás a zdědila vám co musíte slyšet. Teď jsem jedna z vás z masa a kostí. S podobou mladé, štíhlé ženy. Poučily mě že na vzhled hodně dáte tak nevím. Nevěřím tomu že jste tak povrchní.